Manuscripten   |   Foreign Rights   |   Marketing   |   Winkelwagen   |    Inloggen    |    Klantenservice
         
  
Volg ons

Nieuws


Vrijdag 14 November Boekpresentatie "Mijn Whisky" op het International Whisky Festival 2014

Op vrijdag 14, Zaterdag 15 en Zondag 16 november 2014 gaan de deuren van de grote kerk in Den Haag voor u open voor het International Whisky Festival  

 Het festival nog bezoeken, boek snel voor de zondagmiddag. Er zijn nog maar
enkele kaarten te koop!

Mijn Whisky - Hans Offringa & Marcel Langedijk
ISBN: 978 90 452 0597 7
Wordt verwacht 14 November

Mijn Whisky het nieuwe boek van Hans Offringa en Marcel Langedijk

Wordt tijdens de VIP sessie gelanceerd en het eerste exemplaar overhandigd aan Vice Admiraal de heer Borsboom.

In 2011 ontmoetten een whiskyschrijver en een lifestylejournalist elkaar in The Brandy Library in New York. De aanleiding was een exclusieve proeverij van Highland Park, de stoere single malt van de Orkney Eilanden, in het hoge noorden van Schotland. De whisky smaakte naar meer en de kennismaking ook. Die avond werd het idee geboren om gezamenlijk een boek te schrijven.

In Mijn Whisky komen whiskyliefhebbers van diverse pluimage aan het woord. Ze vertellen Marcel Langedijk over hun passie voor de drank en hun eerste kennismaking ermee. Whiskyschrijver Hans Offringa voorziet ieder verhaal van achtergrond over de besproken whisky, de distilleerderij en andere wetenswaardigheden. Hierdoor is Mijn whisky een onderhoudend boek van twee mannen met een gedeelde passie - het vertellen van een mooi verhaal, bij voorkeur met een goed glas whisky binnen handbereik.

HANS OFFRINGA (1956) is schrijver en fotograaf met een internationale staat van dienst met als specialiteit alles dat met whisky te maken heeft. Hij publiceerde meer dan 50 boeken, waaronder ruim 25 over whisky. Hij is diverse malen onderscheiden en grossiert in eretitels waaronder Beschermheer WFNN, Honorary Scotsman, Tennessee Squire en Kentucky Colonel.

MARCEL LANGEDIJK (1972) is freelance journalist en schrijver. Hij schreef en schrijft voor o.a. Elle Eten, Elsevier Stijl, Elle Decoration, Volkskrant Magazine, JFK, Gentlemen's Watch en Winelife over eten, drinken, reizen, sigaren en alle andere prettige dingen in het leven.
 

 http://www.whiskyfestival.nl/denhaag/index.php?task=content&pag=vip_sessie 

31 oktober & 1 & 2 November geeft Danny Jansen bekend van 24Kitchen kookdemonstraties in het Inspiratiehuis 20/20 te Hoofddorp

In inspiratiehuis 20|20 worden regelmatig bijzondere evenementen georganiseerd, waarin u een wereld aan inspirerende keukenapparatuur, kookdemonstraties en foodtrends ontdekt.

In samenwerking met 24Kitchen zijn er in 2014 diverse gastoptredens van bekende TV-koks. De succesvolle tv-zender 24Kitchen wil zo veel mogelijk mensen inspireren én motiveren om bewust om te gaan met voeding.  Deze keer  D

curry’s, de saté en de sake. Het kan allemaal tijdens de Aziatische koken|eten|leven dagen op 31 oktober en 1 en 2 november! In vele interessante kookdemonstraties en workshops leer je omgaan met diverse typisch Aziatische gerechten uit verschillende landen. Van Thaise curry’s, tot Indonesische Gado Gado en Japanse Sushi. Vier keer per dag zijn er demonstraties van 24Kitchen-kok Danny van Grenzeloos Koken Azië. Met zijn enthousiasme leert hij je diverse heerlijke recepten, die je daarna eenvoudig zelf thuis kunt maken. Je kunt ook zelf aan de slag in één van de inspirerende kooksessies in de kookschool. Op de markt vind je diverse bijzondere producten en ingrediënten waarmee je direct je voordeel kan doen in je eigen keuken!

 De toegang is gratis. Houd echter wel rekening met het beperkt aantal beschikbare plekken voor de workshops en kooksessies. Om hieraan deel te kunnen nemen kun je je tijdens het evenement inschrijven.
 http://www.inspiratiehuis2020.nl/Evenementen/dekokenetenlevendagen/ 

 

Corine Hartman met Zielloos op de shortlist Hebban Awards 2014

Corine Hartman met Zielloos op de shortlist Hebban Awards 2014 

Zondag 26 oktober a.s. is het zo ver. Tijdens het Nederlands Thrillerfestival in Zoetermeer zullen de felbegeerde publieksprijzen van Hebban.nl worden uitgereikt aan de schrijvers of uitgevers van de beste thriller, de beste YA-thriller en de beste fantasy van het jaar. Ook maken we de winnaar bekend van onze lezersjuryprijs, de Hebban Crimezone Debuutprijs 2014.

De prijsuitreiking vindt plaats vanaf 16.30 uur in de Grote Zaal van het Stadstheater in Zoetermeer (Theaterplein 10) en maakt zoals gezegd deel uit van het programma van de zesde editie van het Nederlands Thrillerfestival.   Toe

HEBBAN CRIMEZONE NEDERLANDSTALIG (PUBLIEKSPRIJS)

  • Heller van Michael Berg (The House of Books)
  • Nobody van Marelle Boersma (Crime Compagnie)
  • Zielloos van Corine Hartman (Karakter)
  • Het gerecht van Inge Ipenburg (De Fontein)
  •  De kraamhulp van Esther Verhoef (Ambo|Anthos)

http://www.hebban.nl/crimezone/artikelen/shortlists-hebban-awards-2014-bekend 

Corine Hartman geinterviewd door Els Roes op Thrillerfestival

Op zondag 26 oktober a.s. wordt Corine Hartman in kader van haar nieuwste thriller IJskoud geinterviewd door Els Roes.

Locatie: Thrillerfestival Zoetermeer (Stadstheater)

Aanvang: 15.00 uur

Column 'La vita e bella' van Victor Broers, auteur van Europa in het Rood

In Europa in het Rood geeft Victor een fascinerend en soms ontstellend beeld van de economische crisis en de gevolgen die zij heeft voor Europa. Na het verschijnen van zijn boek heeft de wereld natuurlijk niet stilgestaan. De geopolitieke ontwikkelingen, de internationale onrust en de situatie in Europa zijn van invloed op de internationale economie en vragen overheden dagelijks te schakelen en te reageren. In zijn wekelijkse columns reageert Victor Broers op actuele financieel economische zaken uit het nieuws. Hij stelt daarbij kritische vragen, analyseert en duidt.

La vita è bella
16 oktober

Eerder schreef ik het al, volgens sommigen is de Europese schuldencrisis voorbij. Momenteel ben ik echter in Italië en een korte blik op de staat van het land en haar economie doet mij het tegenovergestelde vermoeden. De snelheid waarmee de armoede in Italië toeneemt, spreekt boekdelen. Italië is binnen Europa een geval apart. Italië heeft namelijk niet slechts één economie... het land kent de luxe van twee economieën: een witte en een zwarte (die volgens sommigen minstens zo groot is). Ondanks hun yin-en-yangkleuren vormen beide helaas geen harmonieus geheel. Over de zwarte (of vijftig-tinten-grijs-)economie horen we doorgaans maar weinig. Maar in een tijd waarin geen nieuws doorgaans goed nieuws betekent, ga ik er voor nu maar van uit dat Italiës zwarte economie wel doordraait. De economische zorgen hebben dan ook voornamelijk betrekking op de officiële economie van het land. Qua omvang is het de vierde economie van Europa en negatieve economische ontwikkelingen in ‘de laars’ kunnen grote gevolgen hebben voor de rest.

Laat ik beginnen met een positieve noot: Italië heeft veel economische potentie. Het land heeft tamelijk veel natuurlijke hulpbronnen en het heeft zowel op industrieel als op cultureel gebied een hoop te bieden. Maar helaas is potentie alleen van nut als het ook wordt benut. Dit laatste lijkt momenteel in Italië niet te gebeuren. Een bekende Italiaanse journalist vertelde me recent: ‘Italianen zijn overlevers, geen ondernemers’. Hij vertelde me, en ik citeer: ‘Zolang de mama blij is en de pasta wordt geserveerd, vindt de gemiddelde Italiaan het wel best. In een tijd waarin economische hervormingen noodzakelijk zijn om het land in de toekomst overeind te houden, is deze instelling op zijn zachtst gezegd suboptimaal’.

Een ander zorgelijk element is de Italiaanse overheid... een instelling die niet bepaald populair is onder het volk. Of het nu gaat om de oplopende werkeloosheid of de diepgewortelde vriendjespolitiek, de meeste Italianen zien de overheid als de bron van al het kwaad. Voor hen is het niet meer dan vanzelfsprekend dat de overheid de rotzooi in het land oplost en daar bovendien zelf maar de middelen voor moet aandragen. De gemiddelde Italiaan staat dan ook niet te popelen om hieraan bij te dragen. Recent had ik een gesprek met een Florentijnse bankier. Wat hij mij vertelde, is wat mij betreft illustratief voor de Italiaanse houding tegenover belastingen. Hij zei dat voor Italianen belastingontduiking niet alleen een kwestie van financieel gewin is, maar nog meer van wantrouwen in publieke instellingen. Overheidsfunctionarissen worden vaak gezien als criminelen, die louter uit zijn op eigen voordeel.

Het oplossen van complexe vraagstukken, zoals de economische problemen waarmee veel (Zuid-)Europese landen worden geconfronteerd, vergt twee dingen: tijd en een daadwerkelijke oplossing voor het probleem zelf. Want helaas… met het bestrijden van symptomen komen we er niet. Maar zelfs als het land in staat zou zijn om structurele hervormingen door te voeren, is er op de korte termijn nog een ander probleem dat moet worden aangepakt. Velen kiezen er echter voor dit te negeren: de staatsschuld. Hoewel dit voor alle landen in Europa geldt, springt Italië er in dit opzicht bovenuit. Gedurende de afgelopen decennia is de staatsschuld van Italië tot onaanvaardbare hoogte gestegen. Zo goed als de Italianen – net als andere Europeanen – waren in het aangaan van de schuld, zo mager blijkt hun talent voor het afbetalen ervan.

Is de eurocrisis dus echt voorbij? De meeste economieën in Europa mogen dan wellicht weer iets groeien, de overheidsschulden groeien nog altijd minstens zo hard mee. Voor Italië alleen al staat de teller daarvan op het moment van schrijven op meer dan 2.100.000.000.000 euro. En de klok tikt vrolijk verder…

 

©Victor Broers – 17 oktober 2014